Naturligt skydd mot fästingbett

Fallen av TBE och borrelia ökar, trots att vaccinationerna ökar. Båda sjukdomarna kan vara allvarlliga. Det bästa skyddet som jag ser det, är att se till att man inte blir biten av fästingar. Då undviker man även att ev. smittas av borrelia, som det inte finns vaccin mot.

Så här gör man:

1) ät vitlök  varje dag under fästingsäsongen (när temperaturen är över 5 plusgrader). Om man får i sig vitlöken både morgon och kväll är det säkrast. Man tar den i grönsaksoppan, omeletten, stuvningen, salladen eller på sitt frökex på morgonen. Går att pressa ned i en god sås av sesampasta, miso, vitlök och persilja t.ex. Vitlök är bra för hälsan även i andra avseenden då den är mikrobdödande, sänker blodtryck, ger svavel för avgiftning etc.  Parkarbetare i en svensk kommun fick bra resultat med vitlökskapslar,  men fästingarna biter lika ogärna när man använder färsk vara.

2) gör en Fästingolja: blanda ca 25 droppar eteriska oljor av tee-tree, oregano, timjan etc. i 50 ml av en vanlig olja t.ex. oliv eller kokos. OBS, det blir starkt, akta slemhinnor och ögon! Var försiktig med barn, gör en svagare olja till dem. Kontrollera noga först att du inte får en reaktion: applicera en svagare spädning av oljan på ett litet ställe (1×1 cm) på tunn hud i 24 timmar . När du vet att du tål oljorna, smörj hela kroppen eller bara kroppsdelar som t.ex. ben, fötter om du går barfota, armar, händer, hals etc.  innan du går ut.  Det kan vara bra att hela kroppen är insmord även om man har kläder på sig. Ta med flaskan i fickan när du är ute i skog och mark, smörj in mer efterhand om du är ute länge. Jag får inga fästingar när jag kombinerar punkt 1) och 2).

3) Om du skulle bli biten, ta en blandning av Astragalus, Rysk rot /Eleuterococcus och Kattklo/Uncaria tomentosa. Man kan också ta kolloidalt silver. OBS, Astragalus skall inte tas vid kroniska, långvariga infektioner av borrelia – då finns det andra bättre alternativ. Lycka till i naturen!

Om man överväger att vaccinera sig är det bra att läsa på ordentligt.

http://vaccin.me/2012/10/10/fastingvaccinet-kan-ge-dig-parkinsons-somnolens-och-hjarninflammation-sprutan-farligare-an-tbe/