Kontakt

Jag är näringsterapeut, utbildad till terapeut hos Näringsmedicinska skolan och i basmedicin hos Högskolan i Kristianstad.

Jag gör kurser om hälsa och livsstil, bloggar och skriver åt andra hälsosidor samt översätter och redigerar texter om näringspreparat och kosttillskott. Mina artiklar, kurser och föreläsningar bygger på publicerade, referentgranskade studier.

Jag refererar också till beprövad erfarenhet hos läkare, sköterskor, vårdpersonal, välutbildade terapeuter och av personer som framgångsrikt testat dessa metoder.

Just nu är mina fokusområden:

  • metoder att återställa kroppens elektriska balans (alla celler har en svag elektrisk spänning över membranen, vilket är livsviktigt för fullt fungerande organfunktioner)
  • cirkadiskt ljus och mörker: att tillföra ljusfärger de flesta av oss saknar och som finns i naturligt ljus från solen. Se kursen här Ljus & Mörker som Terapi & Livsstil
  • cirkadisk ämnesomsättning, lokal kost enligt dygnet och även efter årstiderna
  • Kvinnohälsa. Jag brinner för att undervisa om hur kvinnor med biverkningsfria, effektiva, kostnadseffektiva metoder kan stödja friska menscykler, lindra och läka infektioner, reproduktiv hälsa, besvär under menopaus, och efter förlossning. Se kursen Ljusterapi & Ljusmiljö för Fertilitet, Lust & Kvinnohälsa.

Tidigare har jag bl.a.under flera år undervisat i näringslära på Skattungekursen – Ekologisk odling och hållbar livsföring på folkhögskolan i Mora, arbetat åt företag som distribuerar kosttillskott och funktionsmedicinska tester med coaching åt andra terapeuter, butiker och direktkunder, drivit en näringsmedicinsk mottagning och arbetat med kroppsbehandling på arbetsplatser.

Du kan kontakta mig via ett meddelande via Instagram till @jonnakhoglund. Följ mig gärna där för uppdaterad information om mitt arbete.