Detoxa sovrummet: Giftfria madrasser och säng-tillbehör

Har du funderat på att uppgradera ditt hem till giftfritt? Sovplatsen är bra att börja med!

Inredning, leksaker, kläder och bäddtextil till baby och barn kan vara fulla med giftiga ämnen. Kemikaliedetektivens inlägg skriver att danska åkpåsar visade sig innehålla bl.a. ftalater långt över gränsvärdena. Vi kan själva till viss del styra vilka kemikalier vi utsätts för, beroende på vad vi handlar och använder oss av, sätter på oss och våra barn och vad vi äter.

Huden tar upp kemikalier från de textilier vi har mot huden. Konventionella möbler och textilier som inte är ekologiskt framställda avger formaldehyd och andra kemikalier som stör reproduktionen, bidrar till den allmänna kemikaliebelastningen och kan orsaka allergier och överkänslighetsreaktioner.

Särskilt för barn och i sovrummet är det viktigt att inte utsättas för extra kemikalier som tas upp via hud och lungor. Har du inte råd att köpa nytt ekologiskt, är det bättre att inte köpa nytt alls! Lite slitna urtvättade lakan är bättre än nya som är fulla med kemikalier.

Just lakan är väl en sådan produkt som de flesta helst inte köper second hand, som annars kan vara ett bra alternativ när det gäller andra prylar. Försök att i så fall spara och köp giftfritt när du  har råd. Kika in på Grön Interiör då & då och se vilka som är månadens erbjudanden.

Sov giftfritt och gott!