Råsaftcentrifug – årets julklapp

Årets julklapp utnämnd av Handelns utredningsinstitut

Hälsotrenden verkar inte längre vara en trend, utan mycket tyder på att alltfler gör hälsosamma val i sin vardag.

Min tanke går till alla dem som redan har förbättrat sin hälsa genom att införa gröna mixade drinkar, grönsaks- eller fruktjuicer i sin diet och till dem som kommer att upptäcka hälsofördelarna med detta fantastiska kökshjälpmedel!

Lekande lätt förvandlas tunga rotfrukter, kålsorter och frukter till en frisk och god dryck i din juiceapparat.

Det som råsaftcentrifugen åstadkommer går inte att jämföra med en färdigköpt paketerad juice, varken smaken eller näringsinnehållet.

Det finns många studier som visar på hälsofördelarna med att inta de fytokemikalier som finns i grönsaker, rotfrukter och frukter i rå form.

Mitt tips är att använda ekologiskt närodlade frukter och grönsaker  till din juice så långt det går.

En frisk människa ska såklart inte sluta äta och tugga sina grönsaker och annan mat, men vi kan öka intaget av de fytoämnen vi så väl behöver genom att juica grönsaker. Är man sjuk eller har svårt att äta är råsaftcentrifugerad grönsaksjuice  ett mycket värdefullt tillskott till dieten, tillsammans med andra näringspreparat.

För de barn som annars inte får i sig mycket grönt eller ”vägrar” grönsaker, kan juicning av grönsaker vara ett sätt för dem att få i sig en bra mängd.

Jag kan inte låta bli att inspireras av t.ex. denna unge man, som återfunnit sin hälsa genom att bl. a. att juica grönsaker:

http://www.chrisbeatcancer.com/the-truth-about-juicing-and-which-juicer-is-best/

Inspireras du också! Det är roligt att experimentera och blanda olika grönsaker, gröna blad, frukter, kryddor, rotfrukter, hitta favoriter och se hur pigg man kan bli….